Dzisiaj zapraszam na błyskawiczne i proste w przygotowaniu koperkowe placuszki z cukinii. Placki są smakowite i pożywne oraz delikatne i puszyste. Świetnie smakują z dodatkiem śmietany, jogurtu naturalnego lub sosu czosnkowego. Są idealnym rozwiązaniem na szybki obiad :D
2016-06-10
Koperkowe placuszki z cukinii
2016-06-08
Sernik wiedeński Babci Marysi
Uwielbiam sernik wiedeński, ale ten z przepisu Babci Marysi jest wyjątkowy. Dlaczego? Ponieważ jest niezwykle delikatny, puszysty i wprost rozpływa się w ustach. Babcia piekła go według swojej sprawdzonej receptury, dodając do niego dużo jajek, budynie waniliowe oraz ugotowane ziemniaki, które nadają ciastu tej bajecznej delikatności. Sernik pięknie wyrasta i błyskawicznie znika - serdecznie polecam :D
2016-06-05
Naleśniki na maślance
Wypróbowałam już mnóstwo kombinacji na ciasto naleśnikowe, ale to okazało się wręcz idealne. Naleśniki są niezwykle smaczne, puszyste i delikatne, a do tego bardzo elastyczne. Świetnie nadają się do zawijania, gdyż ciasto się nie rozrywa. Naleśniki są jędrne, a ciasto naleśnikowe jest doskonałe do smażenia. Naleśniki są szybkie i proste w przygotowaniu, ale efekt niezwykle zadowalający dla kubków smakowych. Serdecznie polecam to ciasto! :D
2016-06-03
Wrocławska Książka Kucharska
Mój kulinarny wkład w Europejską Stolicę Kultury to współautorstwo we Wrocławskiej Książce Kucharskiej pod redakcją Beaty Śniechowskiej. Dzisiaj na wrocławskim Rynku podczas festiwalu Europa na widelcu odbyła się premiera książki.
Surówka grillowa
Dzisiaj zapraszam na smakowitą i soczystą surówkę w sosie kebab - gyros, która doskonale pasuje do dań z grilla. Sos jest lekko pikantny i świetnie łączy ze sobą wszystkie składniki. Serdecznie polecam - tego dodatku nie może zabraknąć podczas letniego grillowania :D
2016-06-02
Okoń z warzywami
Danie z rodzaju - szybko, zdrowo i pożywnie. Uwielbiam takie połączenia, które mogę przygotować błyskawicznie, a następnie czerpać dużą przyjemność z jedzenia, które dostarcza mi pozytywnej energii. Taki posiłek najczęściej wybieram po treningu lub kiedy chcę zjeść szybki, ale zdrowy, lekki i sycący posiłek. Poszczególne składniki dania doskonale ze sobą współgrają. Okoń jest soczysty i bardzo delikatny. Soczystości dostarczają nam również warzywa, które otula nuta oregano. Serdecznie polecam :D
2016-06-01
Penne w sosie pomidorowym
Moja dzisiejsza propozycja to danie kuchni śródziemnomorskiej. Zapraszam na makaron penne otulony kremowym sosem pomidorowym z dodatkiem warzyw i świeżych ziół, podawany z greckim serem feta oraz czarnymi oliwkami. Danie przeplata w sobie różnorodne smaki i aromaty śródziemnomorskich produktów, dzięki czemu możemy przenieść się do kuchni tamtego regionu. Całość jest pożywna i niezwykle aromatyczna :D
Subskrybuj:
Posty (Atom)