tag:blogger.com,1999:blog-1573596033361041194.post4667261559091035516..comments2024-03-28T20:09:29.105+01:00Comments on Kulinarne Inspiracje Futki : Ciasteczka BrownieKasia Futkahttp://www.blogger.com/profile/03303323843128139923noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1573596033361041194.post-86591229031681783862015-12-12T09:41:08.804+01:002015-12-12T09:41:08.804+01:00Ja piekę w elektrycznym. Może ma to jakiś wpływ. A...Ja piekę w elektrycznym. Może ma to jakiś wpływ. A gdyby zostawić je w piekraniku 1 - 2 minuty dłużej? Powinny popękać, jak wierzch klasyczngo ciasta brownie. A proszku do pieczenia dodajemy naprawdę "ciut" :)Kasia Futkahttps://www.blogger.com/profile/03303323843128139923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1573596033361041194.post-22605790634955687822015-12-12T05:38:04.486+01:002015-12-12T05:38:04.486+01:00Zachowałem wszystkie kroki podane w przepisie a te...Zachowałem wszystkie kroki podane w przepisie a termoobiegu nie mam, bo mam gazówkę. Nie wiem, co to może być.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17287079719760082360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1573596033361041194.post-67934859556973455862015-12-07T11:03:15.519+01:002015-12-07T11:03:15.519+01:00Witam, Robię ciasteczka według tego przepisu i zaw...Witam, Robię ciasteczka według tego przepisu i zawsze wychodzą popękane. Proszę powiedzieć czy zachował Pan dokładnie wszystkie kroki i czy ostudził Pan mało i czekoladę przed dodaniem do masy cukrowo - jajecznej i odpowiednio zmiksował oraz czy nie dodał Pan zbyt dużo proszku do pieczenia? Czy schłodził Pan ciasto przez formowaniem? I jeszcze jedna ważna kwesta - czy ciasteczka były pieczone bez termoobiegu? Z tym ostatnim szybko się upieką i będą bardziej piernikowe. Dobrze jest je także obserwować i wydłużyć czas pieczenia o 1 minutę, gdy ciasteczka jeszcze odpowiednio nie pękają. Mam nadzieję, że znajdziemy element, który po wprowadzeniu sprawi, że Pana ciasteczka będą idealne :) W razie pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam :)Kasia Futkahttps://www.blogger.com/profile/03303323843128139923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1573596033361041194.post-6392727578674207512015-12-06T23:58:29.570+01:002015-12-06T23:58:29.570+01:00Witam. W moim przypadku gotowa masa wyglądała iden...Witam. W moim przypadku gotowa masa wyglądała identycznie, ale po upieczeniu ciastka miały jednolity, ciemnobrązowy kolor i nie były popękane. Coś przeoczyłem? Liczyłem na efekt chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku a wyszło coś bliżej piernika. Na pewno nie wyglądają jak na fotkach co jest dziwne, bo przepis jest banalny. Pozdrawiam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17287079719760082360noreply@blogger.com