21 marca 2017

Tagliatelle z kurczakiem, rukolą i pomidorkami koktajlowymi

Naturalnie smaczne! To lubię najbardziej! Uwielbiam potrawy, które skomponowane są wyłącznie z naturalnych składników. Przemiła niespodzianka od Knorr, która czekała na mnie po powrocie z pracy, zainspirowała mnie do stworzenia smakowitego połączenia. Dzisiaj zapraszam na szpinakowe tagliatelle z kurczakiem, rukolą i pomidorkami koktajlowymi, a wszystko to skąpane w sosie śmietanowym z dodatkiem 100 % naturalnych składników - kompozycji warzyw, ziół i przypraw od Knorr :)

7 marca 2017

Tagliolina w sosie gorgonzola z łososiem i tajską bazylią

Dzisiaj zapraszam na danie z niesamowitą grą smaków i aromatów. Całość jest bardzo pożywna, smaki przeplatają się, doskonale rozpieszczając nasze podniebienie, ale co najważniejsze - idealnie się komponują. Tagliolinę czyli tradycyjny włoski makaron tłoczony przez matryce z brązu i suszony w niskiej temperaturze otula wyrazisty sos gorgonzola. Smaku dodają także pieczone, bardzo delikatne kawałki łososia otulone kolorowym pieprzem. Wszystko wieńczy tajska bazylia, która przeplata aromat anyżu, lukrecji i mięty. Smacznie polecam to połączenie, ponieważ ja oraz moje kubki smakowe były oczarowane :D

2 marca 2017

Hummus z ciemnej ciecierzycy (Kala Chana Hummus)

Uwielbiam hummus klasyczny, jak i ten z rozmaitymi dodatkami. Tym razem postanowiłam przygotować go z ciemnej ciecierzycy - indyjskiej Kala Chana. Hummus w tej wersji jest bardziej wyrazisty i niezwykle smaczny. Możemy go przygotować od podstaw, używając świeżo ugotowanych ziaren lub wykorzystać ciemną ciecierzycę z puszki. Tym razem zapraszam na błyskawiczną wersję, którą szybko i prosto można przygotować w domu :)