30 listopada 2016

Pasta pieczarkowo - jajeczna

Dzisiaj zapraszam na smakowitą i pożywną pastę pieczarkowo - jajeczną, która idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek, ale także jako farsz do jajek i warzyw oraz dodatek do wędlin. Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smacznie polecam :)

29 listopada 2016

Eko - czeko naleśniki

Naleśniki - uwielbiam, kakao - ubóstwiam, a wszystko co słodkie - baaaaaaardzo lubię ;)  Takie połączenie wprawiło mnie w cudowny nastrój, a do tego powstało na bazie ekologicznych składników. Dostałam pyszne jajka od wiejskich kurek, prawdziwą naturalną maślankę, a Polskie Młyny zrobiły mi miłą niespodziankę w postaci przesyłki z ekologiczną mąką Szymanowską. Tak powstały eko - czeko naleśniki ze zdrową porcją błonnika, którą dostarczyły otręby orkiszowe. Smacznie polecam :)

27 listopada 2016

Penne w sosie gorgonzola z bazylią

Dzisiaj zapraszam na kolejną odsłonę dania w stylu błyskawicznym, ale smacznym, pożywnym i bardzo aromatycznym. To połączenie sprawi przyjemność wszystkim miłośnikom wyrazistych i delikatnie ostrych smaków. Danie jest proste i niezwykle szybkie w przygotowaniu. Smacznie polecam :D

20 listopada 2016

Mój sposób na...szybki i zdrowy obiad

Wciąż jesteśmy zabiegani, a doba wydaje się zbyt krótka. Praca, dom, siłownia, zakupy... Kiedy gotować? Wielokrotnie mówimy, że nie mamy na to czasu i idziemy na łatwiznę. Jak często wracacie z pracy tak głodni i zmęczeni, że najchętniej zamówilibyście pizzę? Czy po siłowni macie ochotę wstąpić do restauracji z fast foodami, bo padacie ze zmęczenia i chcecie się niezdrowo naładować po intensywnym treningu? Jeśli tak, to trzeba to jak najszybciej zmienić. Jak? Ja mam na to metodę :) Oprócz tego, że zawsze planuję i zabieram ze sobą posiłki i nie dopada mnie wilczy głód, mam także jeden prosty sposób, który pozwoli mi szybko przygotować zdrowy i pożywny posiłek. Jaki to sposób? Zapraszam do lektury :)

19 listopada 2016

Sosy Folwark na Frisco.pl

Sosy Folwark - idealne do przystawek, przekąsek, mięs, ryb, warzyw i sałatek, możemy już kupić w supermarkecie online Fricso.pl. Serdecznie zachęcam do ich spróbowania! Sosy Folwark sprawią, że każdy posiłek z ich dodatkiem będzie kulinarną podróżą do nowych smaków oraz aromatów. 

15 listopada 2016

Placki z cukinii z grzybami leśnymi

Uwielbiam placki z cukinii, która jest lekkostrawna, pozytywnie wpływa na nasze trawienie i dostarcza nam wiele wartości odżywczych - potasu, magnezu, żelaza oraz witamin - C, A, K, PP i B1. Tym razem przygotowałam puszyste placuszki, którym smaku dodaje grzybowa nuta oraz dodatek majonezu. Zakochałam się w tych plackach 💕. Często goszczą na naszym stole, ale wybieram je także jako posiłek potreningowy lub drugie śniadanie. Placuszki świetnie smakują na zimno, a także na ciepło z dodatkiem kremowego sosu grzybowego.

11 listopada 2016

Soczysta polędwiczka wieprzowa pieczona w rękawie

Dzisiaj zapraszam na niezwykle soczystą, miękką i kruchą polędwicę wieprzową, pieczoną w rękawie. Tak przygotowana polędwica zasmakuje każdemu, gdyż jest niezwykle delikatna i aromatyczna dzięki marynacie, w której nabierała intensywności smaku. To mój sprawdzony i jeden z ulubionych sposobów na polędwicę wieprzową, dlatego serdecznie go polecam :)

8 listopada 2016

Łazanki z drobiową kiełbasą

Uwielbiam tradycyjną polską kuchnię, która przypomina mi wspaniałe smaki dzieciństwa. Ostatnio chodziły za mną łazanki i musiałam je w końcu popełnić :D Dzisiaj zapraszam na moją ulubioną - wyrazistą i zapiekaną wersję łazanek z dodatkiem domowej kapusty kiszonej, warzyw oraz drobiowej kiełbasy. Smacznie polecam :D

2 listopada 2016

Sernik "Słodki tercet"

Uwielbiam pić kawę w dobrym towarzystwie i czuć jak moje kubki smakowe rozpieszcza pyszny deser. Kawa i sernik to dla mnie połączenie idealne, a "Słodki tercet" z kakaowym spodem i bardzo delikatną pianką z kokosem sprawia, że jesienne popołudnie staje się o wiele przyjemniejsze, nawet gdy za oknem jest pochmurno i zimno. Takie połączenie to najlepszy sposób na jesienną chandrę. Poprawa humoru murowana! :D