16 marca 2016

Rasadaar Salad

Rasadaar salad czyli soczysta surówka w stylu orientalnym, która doda naszemu posiłkowi mnóstwo koloru i smaku. Surówka przygotowana jest z 3 rodzajów słodkiej papryki oraz cukrowego melona Kantalupa, a otula ją jogurtowy dressing z ziołami. Rasadaar salad jest zdrowa, niezwykle soczysta i bardzo prosta w przygotowaniu - pokochają ją duzi oraz mali smakosze :)


Potrzebne składniki

- 1/2 papryki czerwonej 
- 1/2 papryki żółtej 
- 1/2 papryki czerwonej 
- 130 g melona Kantalupa 
- 3 łyżki dressingu jogurtowego 
- 0,5 łyżeczki suszonej pietruszki 
- szczypta kurkumy 
- pieprz czarny 
- sól do smaku 

Przygotowanie

Melon obieramy ze skórki i wydrążamy pestki. Wszystkie papryki oraz miąższ melona kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki i dodajemy 3 łyżki dressingu jogurtowego, suszoną pietruszkę (możemy użyć także świeżej) oraz szczyptę mielonej kurkumy. 


Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.


Gotową surówkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów, a następnie podajemy ją jako zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu lub jako samodzielną przekąskę.


Do przygotowania surówki użyłam dressingu jogurtowego z ziołami od Folwarku, który okazał się doskonale komponować z soczystymi składnikami Rasadaar Salad.


Życzę smacznego! :)

16 komentarzy:

  1. Piękna, kolorowa sałatka. Potężna dawka witamin. Na pewno kiedyś wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo mi się podoba ta sałatka jest mega kolorowa i na pewno pyszna

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie sałatki bardzo lubię. Zaciekawiłaś mnie tym dressingiem. Zawsze do tej pory sama robiłam jogurt z ziołami :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo wygodny dodatkek w kuchni i do tego smaczny - polecam :)

      Usuń
  4. Ależ ona kolorowa! Pięknie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pysznie i kolorowo, przypomniała mi się wiosna :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ta sałatka, aż woła swoimi kolorami, żeby ją zjeść! :D

    OdpowiedzUsuń