29 marca 2016

Pasta z makreli z chrzanem i dressingiem jogurtowym

Dzisiejsza propozycja to kanapkowa pasta z wędzonej makreli z dodatkiem chrzanu, dressingu jogurtowego, warzyw i kurkumy. Pasta idealnie sprawdzi się na pożywne oraz smakowite śniadanie, ale świetnie sprawdzi się także jako farsz do jajek. Smacznie polecam :)

Potrzebne składniki

- 1 makrela wędzona
- 1 ogórek kiszony
- 1 mała cebulka
- 1 jajko
- 1 łyżeczka chrzanu
- 3 łyżki dressingu jogurtowego
- 1 łyżeczka koperku
- 1/3 łyżeczki kurkumy
- 0,5 łyżeczki miodu
- sól i pieprz

Przygotowanie

Jajko gotujemy na twardo i studzimy. Makrelę oczyszczamy ze skóry oraz ości i przekładamy do miseczki. Cebulkę, ogórek kiszony oraz jajko kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do makreli wraz z kurkumą, koperkiem, chrzanem, miodem oraz dressingiem jogurtowym i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)


Do przygotowania pasty użyłam dressingu jogurtowego z ziołami od Folwarku :)


12 komentarzy:

  1. Uwielbiam pasty kanapkowe :) Podoba mi się fajne połączenie ryby wędzonej i chrzanu, pycha :)
    Pozdrawiam,

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Serdecznie dziękuję i również pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Chrzan musi bardzo fajnie przełamywać smak makreli. Taką pastę z przyjemnością wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię różnego rodzaju pasty na kanapki

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię pasty kanapkowe, zwłaszcza te rybne, a Twoja jest mega wypasiona i musi smakować wybornie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pycha :) Jutro muszę to zrobić :) Zapraszam do siebie :) http://wfitkuchni.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń