4 lutego 2016

Biszkopciki z marmoladą pomarańczową

Dziś Tłusty czwartek :) U mnie królują smakowite, bardzo delikatne biszkopciki z aromatyczną marmoladą z pomarańczy. Łakocie są mięciutkie, proste oraz bardzo szybkie w przygotowaniu :)

Potrzebne składniki

- 80 g mąki
- 80 g cukru pudru
- 3 jajka
- szczypta soli
- marmolada pomarańczowa

Przygotowanie

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Następnie do piany dodajemy stopniowo cukier puder, kolejno żółtka i po łyżce mąki. Masę delikatnie mieszamy i od razu przekładamy do rękawa cukierniczego. Za pomocą rękawa wyciskamy małe porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia z zachowaniem odpowiednich odstępów. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około  8 - 10 minut (do lekkiego zarumienienia). Upieczone biszkopciki studzimy,  a następnie smarujemy je marmoladą pomarańczową i składamy. 


Życzę smacznego! :)

6 komentarzy:

  1. Wyglądają super pewnie szybko znikną z talerza

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego przepisu szukałam ostatnio i nie znalazłam. Dzięki. Spadłaś mi z nieba :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) W końcu kupiłam rękaw i są równe, ale bez niego też można sobie poradzić :D

      Usuń