12 stycznia 2016

Twarożek z wędliną i warzywami

Propozycja na smakowity, bardzo pożywny i sycący twarożek z wędliną i warzywami. Twarożek idealnie sprawdzi się jako energetyczne śniadanie. Można jeść go samodzielnie lub wykorzystać jako dodatek do pieczywa.

Potrzebne składniki

- 250 g sera białego (klinek)
- 2 łyżki śmietany 18 %
- 150 g jogurtu naturalnego
- 100 g szynki
- cebula dymka ze szczypiorkiem
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 0,5 czerwonej papryki
- pieprz czarny
- sól do smaku

Przygotowanie

Ser biały rozgniatamy widelcem i łączymy ze śmietaną i jogurtem naturalnym. Paprykę, wędlinę, i cebulkę kroimy w małą kosteczkę, a koperek i szczypiorek siekamy. Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do sera, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.



Życzę smacznego! :)

6 komentarzy:

  1. Takiego jeszcze nie jadłem. Nie wpadłem na to, a w sklepach są serki z szynką. Na pewno wypróbuję przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam, bo taki domowy twarożek jest najlepszy. Sklepowe mogą się schować :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Rewelacyjny pomysł na śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm ciekawy pomysł! Wędliny do twarożku jeszcze nie dawałam, a prezentuje się cudownie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuję. Twarożek świetnie smakuje i dostarcza solidnej dawki białka :)

    OdpowiedzUsuń