12 grudnia 2015

Pasta z makreli

Propozycja na smakowitą i pożywną pastę z makreli z dodatkiem świeżej natki pietruszki oraz mielonej papryki. Pasta idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, ale możemy nią także faszerować jajka :)


Potrzebne składniki

- 300 g makreli wędzonej
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 łyżeczki delikatnego majonezu
- 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki 
- 1/4 łyżeczki ostrej papryki
- świeżo mielony pieprz
- cebulka (opcjonalnie)

Przygotowanie

Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, przekładamy do miseczki i rozgniatamy ją dokładnie widecem. Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, majonez, doprawiamy papryką oraz pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów, a przed podaniem możemy dodać do niej drobno pokrojoną cebulkę. Życzę smacznego! :)

3 komentarze: