13 listopada 2015

Jajecznica z pieczarkami i parmezanem

Propozycja na smakowite urozmaicenie porannej jajecznicy o pieczarki, delikatną cebulkę szalotkę i wyrazisty w smaku parmezan. Idealne, pożywne i aromatyczne połączenie na dobry początek dnia :)

Potrzebne składniki:

- 6 jajek
- 2 szalotki
- 4 pieczarki
- 1 łyżka startego parmezanu
- plaster masła
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Szalotkę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle i dodajemy do niej pokrojone w pasy pieczarki. Wszystko smażymy do momentu odparowania wody z grzybów. Następnie dodajemy jajka i smażymy ją do czasu uzyskania odpowiedniej, ulubionej przez nas konsystencji. Na koniec całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz startym parmezanem, dokładnie mieszamy i gotowe! 

Życzę smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz